Zamolba za potporu sudjelovanja na Danima hrvatske kulture 2017 - dopis

Dopis

Poštovani,

Obraćam Vam se zamolbom da potpomognete sudjelovanje naše udruge na Danima hrvatske kulture, koji će se održati u gradu Neu-Isenburg u Njemačkoj od 15. do 20. svibnja 2017.
Suradnja s Hrvatima Argentine, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja uspostavljena je putem video streaminga  i na njihovo direktno sudjelovanje na Hrvatskom baštinskom festivalu „Okupljeni u jedno – Uz gangu i bukaru“.  Taj festival se ove godine treba održati 11 (jedanaestu) godinu za redom, 11. i 12. kolovoza 2017. u Cisti Velikoj. Upravo ovakva stara hrvatska tradicija putem novih medijskih tehnologija oživjet će sjećanja na to kako su naši stari živjeli. Ovim projektom smo do sada animirali dosta mladih, koji preuzimaju na sebe stare tradicije i održavaju ih kroz pokoljenja. Nadalje, smatramo da ne treba napominjati kolika je ovo promocija za Hrvatsku, koja ovim kulturnim događajem obogaćuje i hrvatsku turističku ponudu.
S tog ne želimo sumnjati u to da će se i Turistička zajednica Hrvatske založiti da nas stavi u svoje turističke ponude kao i da nas financijski podupre. Od Ministarstva kulture, a i drugih kojima se obraćamo očekujemo podršku i materijalnu  potporu, zbog jedinstvenosti ovakvog događaja u cijelom svijetu.  
Ganga je proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom Hrvata i kao takvu zaštitio ju je i UNESCO.      
Organizatori Dana hrvatske kulture  prepoznali su to hrvatsko bogatstvo, te je uslijedio poziv  Klubu  Ciste Velike i prijatelja Zagreb, koji je organizator  festivala „Uz gangu i bukaru“ da po svom izboru dovede pjevačice i pjevače hrvatskog baštinskog  pjevanja Dalmatinske zagore i Hercegovine.
Dani hrvatske kulture službeno se otvaraju 15. svibnja 2017. god. u 18 sati pod sloganom  „Hrvatska  kultura,  kreativnost,  kulinarstvo“. Organizator je izrazio želju da bi grupe ženske i muške gange, hercegovačkog bećarca, uz određene baštinske običaje bili rado viđeni i dragi gosti 19. i 20. svibnja 2017.       Posebna napomena organizatora koji nam je uputio poziv, glasi:  
„Nažalost moram napomenuti da je udruga, zbog financijskih razloga u stanju preuzeti samo troškove prenoćišta gostiju, u obiteljima naših članova“.
      Klub Ciste Velike i prijatelja  Zagreb, zasigurno nije u stanju financirati troškove puta od 18. – 21. 05. 2017. bez potpore onih kojima Hrvatska baštinska kultura nije samo dobar deklarativan izgovor.
      Dosadašnji rad Kluba Ciste Velike i prijatelja  Zagreb, može se vidjeti na našem portalu  www.uz-gangu-i-bukaru.com . Ovo putovanje koji planiramo 18. – 21. svibnja 2017. u Kroatische Gemeinschaft „KROATIEN“ e.V. Neu-Isenburg Hugenottenallee 82, D-63263 Neu-Isenburg, želimo od polaska do povratka dokumentirati sve događaje i objediniti foto i video uradkom. Naravno da ćemo na tom video uradku, koji će biti javan, objaviti i sve podupiratelje koji su dali materijalnu i financijsku potporu. Posebno ćemo objaviti sve one od kojih smo tražili potporu i koji su nas deklarativno podržali, a i one koji nisu našli vremena niti da nam daju bilo kakav odgovor!
Dok ovo pišemo vrijeme karnevala i maski je na izdisaju!
      Traži se očitovanje sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama i članku 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 172/03, 144/10), da nas u primjerenom roku i na vrijeme izvijestite da li želite i da li podržavate naše sudjelovanje i promociju Hrvatske baštinske tradicije pjevanja ženske i muške gange, hercegovačkog bećarca u Neu-Isenburg -Njemačka!
      Nastupaju: ženska ganga Posušje i „Duvanjke“ - Tomislavgrad, HKUD Sv. Ana Ljuti Dolac, muška ganga „Gangaši Radobilja Katuni Kreševo“, a organizator puta je Klub Ciste Velike i prijatelja  Zagreb.
Na put polaze ukupno 24 osobe, očekivani troškovi za sudionike bit će približno 80 000,00 Kn.

Veselimo se vašem razumijevanju i potpori, nadamo se nastavku uspješne suradnje!

Adresa:   Klub Ciste Velike i prijatelja, Zagreb
               Kozarčaninova 9,  10 000 Zagreb

               MB 2028174    OIB 37394572990    RNO broj 0334778    
                 IBAN - žiro-račun:  HR562360000-1101888516 Zg. banka
Naše dosadašnje aktivnosti kao i planove za buduće možete pogledati na:
www.uz-gangu-i-bukaru.com

Kontakt: Frane Rojnica  mob. 098 236 237  klubcistevelike@gmail.com i rojnica56@gmail.com

S poštovanjem,

Za Klub Ciste Velike i prijatelja  Zagreb                                                                                                

Predsjednik Kluba                                                                                            
Frano Rojnica