VRATIT ĆE SE IVAN Ogroman interes za Kupres, sve spremno za rekord (VIDEO)

U povodu 25. obljetnice pjesme "Moj Ivane" koju je napisao Kuprešak Frano Aničić, a izvodi poznati pjevač Marko Perković Thompson, 30. srpnja organizira se okupljanje 1000 Ivana na poznatom Kupreškom polju, čime su Kuprešaci najavili ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. No, inicijativa je pokazala sjajan odjek i na Kupreško polje stiže više od 3.000 Ivana.

Udruga Kupreški kosci, uz snažnu podršku cijele lokalne zajednice, ovoga ljeta okuplja sve Ivane iz zemlje, susjedstva i dijaspore da zajedno sa svojim obiteljima proslave obiteljsku nedjelju 30. srpnja 2017. zajedničkom misom, molitvom i blagoslovom, uz uživanje u ljepotama Kupresa.

Kako je ranije otkrio predsjednik udruge "Kupreški kosci" Matko Ćurković, riječ je o prvom okupljanju Ivana. Cjelodnevni program ovog druženja na živopisnom Kupresu obilovat će različitim sadržajima, između ostalog i povijesnom fotografijom svih sudionika.

"Cilj okupljanja je i promocija obiteljskih i duhovnih vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju 30. srpnja dvjema misama u crkvi Sv. Obitelji. Jedna je 9, a druga u 11 na kojoj će biti poseban blagoslov obitelji i osoba koje nosi ime Ivan", istaknuo je Ćurković.

Rubrika: