Tribina "Devedesete i cijena domoljublja"

Trodnevno obilježavanje 21. obljetnice utemeljenja  legendarne 3. imotske bojne, počelo je u srijedu navečer tribinom u punoj Kino dvorani na temu „Devedesete i cijena domoljublja“.

Na tribini su govorila trojica sveučilišnih profesora, Ante Nazor, Slaven Letica i fra Ante Vučković. Istaknuli su da ne može biti revizije novije hrvatske povijesti osim one koju mi kao suvremenici poznajemo. Nažalost, dio hrvatske javnosti spori ono što su i srpski oficiri, sudionici Domovinskog rata javno svjedočili u Hagu  ili napisali. S druge strane i danas u Srbiji se „hrane“ Memorandumom SANU i granicama  Virovitica – Karlovac - Karlobag.

Vidimo tko je postao srpski predsjednik i što zagovara. Istina, on to čini otvoreno, dok je njegov prethodnik Tadić to činio u rukavicama. Primjerice,“Oluju“ je zvao zločinačkim pothvatom. Domoljublje nema cijenu i ono se ne može platiti, a to potvrđuje  i preko 200 Imoćana poginulih u Domovinskom ratu, čulo se na tribini. Između ostalog, Slaven Letica pohvalio je aktualno hrvatsko rukovodstvo na čelu s Josipovićem i Milanovićem kao europskim političarima, a na tribini su se mogle kupiti knjige dr. Ante Nazora s tematikom 90-ih godina.

Rubrika: