Tijarica po 9. put uz komin, puru i bronzin (FOTO)

Jučer je u Tijarici po deveti put održana manifestacija "Dani komina, pure i bronzina" uz nezaobilazan kulturno-umjetniči izražaj kroz pjesmu i ples.

U ime domaćina nazočne je pozdravila Predsjednica organizacijskog odbora, gđa Ana Bravić, a nazočili su folklornie skupine iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je zabilježeno nešto više od 3000 posjetitelja.

Nastupili su HKUD 'Kočerin' iz Kočerina, HKUD 'Sitan tanac' iz Šuice, HKUD 'Sveti Ivan Krstitelj' iz Ružića, KUD 'Krenica' iz Gale, KUD 'Ruža Hrvatska' iz Karina Gornjeg, KUD 'Tijara' iz Tijarice, Pjevači KUD-a Dicmo, Udruga pjevača-gangaša župe Radobilje Katuni-Kreševo, koji su oduševili posjetitelje i izmamili gromoglasan pljesak.

Pored nastupa KUD-ova, bila je mini modna revija u etno stilu što su nosili cure i moci, žene i muškarci tijaričkog kraja modne kreatorice Branke Marinović jedne od rijetkih krojačica u Cetinskoj krajini koja je nadarena i emotivno vezana uz očuvanje baštine svoga kraja.

Sve je završilo spektakularnim vatrometom, a u zabavnom dijelu nastupio je Jasmin Stavros koji je zabavio staro i mlado do sitnih jutarnji sati, te poručio s bine da mu je prvi put u ovom malom mjestu i da je oduševljen s prijemom, te degustacijom domaćih delicija.

Medijski popratio Braniteljski portal gdje možete vidjeti cijelu fotogaleriju. 

PrilogVeličina
Image icon DSC04411.JPG0 bajtova
Image icon DSC04495.JPG0 bajtova
Image icon IMG_3916.JPG0 bajtova
Image icon IMG_4286.JPG0 bajtova
Image icon IMG_4380.JPG0 bajtova
Image icon IMG_5255.JPG0 bajtova
Image icon IMG_5589.JPG0 bajtova
Image icon IMG_3967.JPG0 bajtova
Rubrika: