Radošić: Bikijada prolongirana, otvoren muzej

Obitelj Škopljanac iz Radošića uoči 20. bikijade otvara muzej bika u etno selu.

Škopljanci su proslavili svoj kraj i doprinijeli turističkoj gastro ponudi u svom restoranu gdje nude domaće vlastite proizvode.

U projekt eko-etno selo uključena je cijela obitelj.

Jubilarna, 20. bikijada, trebala se održati u Radošiću ove nedjelje, no nepovoljna prognoza vremena primorala je organizatora da odgodi bikijadu za 16. lipnja.

Etno eko kompleks obitelji Škopljanac u zaseoku Škopljanci sela Radošić ( zaleđe Kaštela), prostire se na površini od čak 300 000 četvornih metara. U samom srcu sela nalazi se obnovljeno dalmatinsko selo sa 20-ak kuća.

To je najveći, a zahvaljujući borbama bikova, seoskoj olimpijadi, Ivanjskim noćima i izboru najljepše djevojke Dalmatinske zagore, i najpoznatijem turističkom kompleksu te vrste u Hrvatskoj.
Osim obnovljenog kamenog sela, kompleks obuhvaća šumu hrasta medunca koja je zaštićeni spomenik prirodne baštine RH, etnografski zavičajni muzej sa 50-ak izvornih narodnih nošnji Dalmatinske zagore i 800 orginalnih uporabnih seoskih predmeta...

Sve to na koncu, zajedno sa konobama, pušnicama i kućama s kominom u kojima ugošćuju posjetitelje tvori jednu cjelinu, koju već sada s ponosom mogu prezentirati kao autohtoni hrvatski proizvod.


Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Adriaticketa (knjžare Profil, Dallas, Dancing Bear, Croatia Records...), a više se o Seoskoj olimpijadi u Radošiću može se saznati na stranici www.adriaticket.com.