OBAVIJEST: „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“

"Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru"

Poziv na suradnju i potporu „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“ 13.8.2016.

Udruga „Klub Ciste Velike i prijatelja“ je udruga koja djeluje jedanaestu godinu, a ove 2016. godine organiziramo deseti jubilarni festival pod nazivom „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“ u Cisti Velikoj, odakle i crpimo našu inspiraciju za okupljanje, djelovanje i očuvanje Hrvatske baštinske kulture.
Posebnost ovog festivala je revijalnog i kulturnog karaktera. Posebno nagrađujemo mlade izvođače do 25-e godine starosti. Cijeli događaj prenosimo u svijet modernim komunikacijama!
Kroz naše dosadašnje djelovanje organizirali smo, što u Cisti Velikoj, što u Zagrebu i  Zaprešiću, okupljanje Hrvata kroz filmsku i audiovizualnu umjetnost Ciste Velike, književne večeri, kazališne predstave, koncerte popularne i ozbiljne glazbe, predavanja, tradicijske igre.

10. jubilarni festival organiziramo pod nazivom „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“, 13.08.2016. u Cisti Velikoj lokalitet Zadužbina.

Visoki pokrovitelj festivala „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“  je Predsjednica  Republike Hrvatske,  Kolinda Grabar Kitarović.
Festival „Uz gangu i bukaru“ prvi je od događaja koji su uklopljeni u veliki projekt „Okupljeni u jedno“ s ciljem povezivanja svih Hrvata i sudjelovanjem iseljene Hrvatske u programima u Hrvatskoj. Zato ove godine festival ima naziv „Okupljeni u jedno – Uz gangu i bukaru“.    
Deveti festival u Cisti Velikoj djelomično je poslužio kao pilot kako probno povezati i okupiti sve Hrvate u Hrvatskoj i izvan Hrvatske u jedan jedinstveni događaj, pri čemu su nam nesebično pomogli članovi Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačka kao i Hrvati iz Argentine, te se nadamo da ćemo ove godine uspjeti uključiti još više Hrvatskih kulturno umjetničkih društava u sami festival.
Prošle godine započeli smo s uključivanjem Hrvatskih kulturno umjetničkih društava izvan Hrvatske na festival uživo putem interneta, tako i ove godine želimo da deseti jubilarni festival obogatimo uključivanjem društava izvan Hrvatske u sami festival u još većem broju.
Na taj način smo na najboljem putu da 13. kolovoza, 2016. ostvarimo zajedništvo u hrvatskoj baštinskoj kulturi kakvo još nitko u Hrvatskoj nije ostvario - uključivanjem Hrvata s više kontinenata putem interneta izravno u program, te da na taj način još jače povežemo ljude i običaje naših krajeva u svim dijelovima svijeta, a sve to kroz narodne običaje i baštinu, putem novih informatičkih tehnologija.

Kao nastavak navedenog ove godine udruga Klub Ciste Velike i prijatelja Zagreb, u višegodišnjoj suradnji sa UHBDDR-a  organizira:
     - 12. kolovoza, pred-natjecanja u tradicijskim igrama, ujedno nam je želja taj dan održati „Sabor Hrvata“, na povijesnom lokalitetu „Zadužbina“.
      -13. kolovoza, u popodnevnim satima organiziramo završna natjecanja baštinskih igara, snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana našeg zaštitnog znaka. U večernjim satima nastavljamo program desetog festivala – „Okupljeni u jedno - Uz gangu i bukaru“. Festival okuplja izvođače iz cijele domovine i Bosne i Hercegovine, a internet vezom uključuje i društava hrvatske tradicijske kulture s više kontinenata.

Ovim putem pozivamo sve koji fizički neće moći biti sa nama 13. kolovoza 2016. prilikom snimanja milenijske fotografije bukare, da potraže svoje zaboravljene bukare i pošalju nam sliku sa bukarom na e-mail. klubcistevelike@gmail.com i rojnica@sfzg.hr
Na povijesnom lokalitetu, pod vedrim nebom, u okruženju kamena, jasena, graba, smilja, uživo i putem tehnologija svehrvatsko okupljanje hrvatske tradicijske igre, pjesme, kola, instrumenti neizbježan su osjećaj ponosa i zajedništva!
Kao i proteklih godina, završna večer će se uživo prenositi internetom na web stranicama

Ukoliko postoje zainteresirani subjekti za financijsku potporu festivala, postoji mogućnost prezentacije njihovih kratkih spotova, odnosno video uradaka tijekom održavanja same manifestacije.

Veselimo se vašem dolasku i nadamo nastavku uspješne suradnje uz Vašu usrdnu potporu.

Adresa:   Klub Ciste Velike i prijatelja Zagreb,
               Kozarčaninova 9,  10 000 Zagreb:

              MB 2028174    OIB 37394572990    RNO broj 0334778    
              IBAN - žiro-račun:  HR562360000-1101888516 Zag. banka
Naše dosadašnje aktivnosti kao i planove za buduće možete pogledati na:
www.uz-gangu-i-bukaru.com ili www.okupljeni-u-jedno.com

Kontakt: Frane Rojnica  Mob.: 098 236 237  klubcistevelike@gmail.com i rojnica@sfzg.hr


S poštovanjem,

Za Klub Ciste Velike i prijatelja Zagreb

Predsjednik Kluba                                          
Frano Rojnica

Fotogalerija: