Manifestacija "Obnavljamo baštinu"

Obnavljamo baštinu

Posudionica i radionica narodnih nošnji organizira već četvrtu po redu Manifestaciju "Obnavljamo baštinu - reviju rekonstruiranih narodnih nošnji Hrvatske". I ovaj puta manifestacija će se održati u Trnjanima kraj Slavonskog Broda, 27. rujna 2014., u suradnji s KUD-om "Lovor". Jedinstvena je to kulturna manifestacija u Hrvatskoj, koja se svojim natjecateljskim duhom odvaja od sličnih revija narodnih nošnji.

Ovdje se natječu osobe, udruge, KUD-ovi koji su izradili nošnje, a nošnje moraju biti novo rađene. Natječu se tako da nošnju nosi model, a nagradu osvaja osoba ili udruga koja je nošnju izradila. Pri procjenjivanju nošnji, komisija se vodi visokim kriterijima dosljednosti i autentičnosti u odabiru materijala, motiva i tehnika izrade.

Cilj ovoga natjecanja je potaknuti izradu narodnih nošnji te nagraditi one posebno uspješne.

Na ovo natjecanje možete se prijaviti putem prijavnice koju  možete skinuti na dolje istaknutom linku. Prije prijave potrebno je pročitati propozicije natjecanja. Popunjenu prijavnicu pošaljite na mail: marija@pirn.hr, putem faxa: 01/481 9269 ili na adresu: Posudionica i radionica narodnih nošnji, Ulica baruna Trenka 1, 10 000 Zagreb.

Ako izrađujete narodne nošnje ili posjedujete takvu, prijavite se i pokažite svoje umijeće i ljubav prema vlastitoj tradiciji! 

Poziv sudionicima.doc

Prijavni list.doc

Propozicije.doc

Izvor: Posudionica i radionica narodnih nošnji

Rubrika: