Malonogometni memorijal "Mate Vučak - Čigra"

U znak sjećanja na hrvatskog branitelja, pripadnika Imotske bojne Četvrte gardijske brigade HV-a Mate Vučka Čigre, koji je poginuo u borbi za slobodu Hrvatske, kulturno-umjetnička i sportska udruga “Cista Velika”, organizira XVIII. memorijalni malonogometni turnir “Mate Vučak Čigra”.

Na XVIII. po redu memorijal Mate Vučak Čigra prijavilo se ukupno 32. ekipe. Zbog odgovarajućeg broja ekipa neće biti potrebe za igranjem pretkola. Osim memorijala turnir se igra još u tri kategorije; Kup veterana, Kup sela i Dječji kup.
Sve parove kako memoijala tako i kupova pogledajte na stranicama turnira. Termini igranja biti će utvrđeni dogovorom naknadno.

Priča o heroju

Na prvi pogled običan mladić, ali ispod vanjštine krije se junačko srce koje se ne boji nikog osim Boga. Mate Vučak - Čigra u čiju se čast već 16. put organizira ovaj turnir, zadužio nas je za sva vremena.
Svojim primjerom pokazao nam je da nema sprezanja ni pred najvećim životnim poteškoćama. Čast nam je šta na ovaj način možemo održati sjećanje na njegov život i djela. Mate Cista Velika te nikada zaboravit neće!
O Mati i njegovom ratnom životu najbolje mogu svjedočiti njegovi suborci.

Da se svi prisjetimo tko je bio Mate Vučak, te kako je dobio nadimak Čigra donosimo priču "Priča o heroju" (Zvonko Madunić)

Rubrika: