Festival pjevača amatera "Prvi glas Imotske krajine"

I ove godine se nastavlja duga tradicija organiziranog natjecanja u amaterskom pjevanju, pjevača amatera pod nazivom Prvi glas Imotske krajine. Istoimena udruga u subotu 3. ožujka u maloj dvorani POU Imotski, organizirala audiciju za odabir mladih pjevača.

Na audiciju su se mogli prijaviti svi oni koji su dobne starosti od 1. do 8. razreda OŠ s područja su Imotske krajine ili ako su rodom iz imotskog kraja a s boravkom negdje drugdje.

Uspješne mlade pjevače udruga šalje u glazbeni studio na snimanje novih pjesama rađenih za njih, koje će biti slušane na raznim medijima i s kojima ih se šalje na druge festivale kao što su: Mali Split, Mali Knin fest, festival moderne duhovne glazbe u Mariji Bistrici, Zadarteen fest...
 
Dosadašnji nastupi mladih pjevačkih zvijezda Prvog glasa Imotske krajine, na drugim festivalima su bili redovito nagrađivani pa je za nadati se kako će i ove godine imotski festival pjevača amatera u svojoj školi pjevanja stvoriti nove mlade zvijezde koje će biti isto tako uspješne, a imotskoj publici će prvi put biti predstavljene na "Prvom glasu Imotske krajine" na Uskrsni ponedjeljak.

Prošlogodišnja pobjednica Mila Ždero

Rubrika: