Cista Velika dobila modernu meteorološku postaju

U ponedjeljak je u rad puštena automatska meteorološka postaja u Cisti Velikoj. Njenim puštanjem u rad prvi put u povijesti mjesta počela su meteorološka mjerenja.

Postaja je postavljena na inicijativu ravnatelja škole, Ivana Pleića, a podaci iz Ciste Velike sada su javno dostupni svima jer je postaja dodana u mrežu automatskih postaja Pljusak.com.
- Uz pomoć udruge Crometeo upogonili smo meteorološku postaju marke Davis Vantage Pro 2 na našoj školi. Bit će to pravi poklon našim učenicima, osobito onima koji pohađaju vannastavnu aktivnost meteorologije koju vodi učitelj Josip Ćubić - rekao nam je ravnatelj Ivan Pleić.

- Sada ćemo moći detaljno proučiti vremenske prilike Ciste Velike, početi otkrivati obilježja klima našega kraja i imati kvalitetne prognoze vremena. Temperatura zraka, vlaga, vjetar, oborine - sve se to automatski mjeri i objavljuje na Internetu, a podaci se osvježavaju svakih pet minuta. Ovakvi projekti su odlični za škole i savjetujem i drugim školama da postave meteorološku postaju u svom dvorištu kao što smo mi učinili - dodao je Pleić.
Podatke s meteorološke postaje Cista Velika možete pogledati OVDJE.

Na našim stranicama također su ispisani kratki podaci o trenutnom vremenu u Cisti Velikoj s vremenskim oznakama jutro, tijekom dana i navečer. Slikom je prikazana situacija, smjer vjetra i njegova brzina, oborine ako ih ima i tlak zraka.
 

Rubrika: