7. Nacionalni sajam pršuta

Poštovani obavještavamo Vas o održavanju 7. «Nacionalnog sajma pršuta i suhomesnatih proizvoda, s međunarodnim sudjelovanjem», koji bi se trebao održati u gradu Sinju 20. i 21. travnja 2012. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.

7. «Nacionalni Sajam Pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem, Sinj 2012.»

Poštovani, ove godine kao i prethodnih započeli smo sa organizacijom i pripremama za ovogodišnji Sajam pršuta čiji ste višegodišnji sudionici, te Vam se ovom prilikom zahvaljujemo na učestvovanju, suradnji, te na izuzetnim i korektnim odnosima.
Sajam bi i ove godine pored promotivne i ocjenjivačke komponente trebao imati, revijalni i edukativni karakter, pa bi se na stručnim referatima proizvođači i posjetitelji  mogli informirati  putem stručnih predavanja s  temama  vezanim za problematiku proizvodnje i plasmana suhomesnatih proizvoda kao što je Dalmatinski pršut,  zaštita autohtonih proizvoda i oznaka kvalitete, uvođenje standarda, modeli udruživanja, tržištu, trendovima, mogućnostima kooperacije sa uzgajivačima svinja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticaja i financiranja od strane vladinih  i drugih institucija itd.
U sklopu Sajma  također planiramo organizirane sastanke udruga proizvođača pršuta, uzgajivača svinja, stočne hrane kao i predstavnika trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostiteljskih udruga.
Proizvođači će imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.
U sklopu Sajma planira se održati kao i prethodnih godina ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača  za čiju potrebu se oformljuje  komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka.
Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.
Tijekom Sajma planiramo prezentirati zainteresiranim proizvođačima mogućnost udruživanja u Klaster («Klaster proizvođača trajnih suhomesnatih proizvoda») koji bi pokrivao područje cijele Republike Hrvatske, a čija bi funkcija trebala biti osnaživanje, povezanost i razvoj proizvođača sirovine i krajnjeg proizvoda, te promocija, marketing i zaštita proizvoda.   
U sklopu revijalnog dijela programa Sajma s ciljem turističke promocije gastronomske tradicije pršuta kao vrhunske delicije, biti će upriličeno natjecanje Turističko-ugostiteljskih obrazovnih ustanova – 2. Bura Cup.
Isto tako biti će upriličena promocija kulturno umjetničkih društava, tradicijskih običaja i rukotvorina.

Na Sajmu se očekuje sudjelovanje  vodećih proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda s područja RH, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Istarskog pršuta», koji tradicionalno sudjeluju na Sajmu, kao i goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna  obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom tzv. «domaćeg pršuta», predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Do skorog viđenja na 7. «Nacionalnom sajmu pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2012.»!

S osobitim poštovanjem, u nadi prihvaćanja našeg  poziva i nastavka uspješne suradnje, bit će nam izuzetna čast Vaše sudjelovanje na 7. «Nacionalnom sajmu pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2012.»!

Organizatori:
PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o za razvoj poduzetništva;  Vrlička 41   21230 Sinj; mbs 1749552, OIB 22945079669
 tel.021 82 44 53 gsm 091 735 65 26   fax. 021 66 03 78  pcsinjab@net.hr

SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA  

GRAD SINJ     

Rubrika: