49. Vinkovačke jeseni od 12. do 21. rujna

Press konferencija

Na ovogodišnjim 49. vinkovačkim jesenima, koji će se održati od 12. do 21. rujna pod sloganom 'Široka je slavonska livada', sudjelovat će više od 8.000 sudionika, a bit će održano više od 50 priredbi.

Predsjednik Organizacijskog odbora te manifestacije tradicijske kulture, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić izjavio je kako će se samo u središnjem mimohodu sudionika Vinkovačkih jeseni nalaziti više od 3.500 članova kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina koje njeguju izvorni hrvatski folklor.

Najavio je i kako će se ove godine sedmodnevna Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije, kojom tradicionalno započinju Vinkovačke jeseni, umjesto na Trgu Vinkovačkih jeseni održati na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu grada.

"Spremni smo za 49. vinkovačke jeseni i pozivamo sve koji žele biti dio programa manifestacije da nam se jave kako bismo sve sadržaje na vrijeme uvrstili u naše promotivne materijale koje ćemo posjetiteljima, kojih se i ove godine u našem gradu očekuje preko 100.000, dijeliti na info štandu u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Vinkovaca", rekao je je tajnik županijske Zajednice kulturno umjetničkih društava Stjepan Đurković.