2. susret "Uz gangu i bukaru" u Zaprešiću (FOTO-VIDEO)

Zaprešić, 4. svibnja 2013 - U sklopu programa europskog tjedna POU Zaprešić i Klub Ciste Velike i prijatelja održali su večer "Uz gangu i bukaru" gdje su pored kulturno umjetničkih društava nastupili poznati glazbenici.

Susret je zamišljen kao poveznica između sjevera i juga tradicijske kulture i običaja, kroz identite jednog naroda čija je svrha očuvanje onog najvrijednijeg što se prenosi s koljeno na koljeno, putem jezika, umjetnosti i običaja.

Frano Rojnica je ispred Kluba pozdravio sve prisutne i zahvalio im što prepoznaju ovu kulturno-društvenu vrijednost. Kao znak zahvalnosti za potporu u radu uručeni su prigodni darovi koje je osmislila umjetnica, kiparica i kermičarka Đurđica Horvat.

Večeri su nazočili Župan zagrebačke županije, Stjepan Kožić, zamjenik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Tedi Lušetić i gadonačelnik Zaprešića Željko Turk koji su izrazili zaovoljstvo što su u mogućnosti podupirati hrvatski tradicijski izričaj.

Na susretu su nastupili: najmlađi gangaš Tomislav Stanić i Mile Stanić, gangaši Radobilje-Katuni, Kreševo, gangaši Ansambla Sesvetska sela, porijeklom iz Hercegovine, Mladen Biočina, lirski trubadur, Josip Nalis, manodlina i klarinet, KUD Ban Josip Jelačić, Zaprešić i Krunoslav Kićo Slabinac.

Susret se održao pod umjetničkim i nadasve intrigantnim vodstvom Denisa Bašića.

Ostale fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI

TV Zaprešić, Vijesti 6.5.2013.

PrilogVeličina
Image icon DSC08444.JPG0 bajtova
Image icon DSC08450.JPG0 bajtova
Image icon DSC08493.JPG0 bajtova
Image icon DSC08513.JPG0 bajtova
Image icon DSC08554.JPG0 bajtova
Image icon DSC08628.jpg0 bajtova
Image icon DSC08695.jpg0 bajtova
Image icon DSC08638.jpg0 bajtova
Rubrika: