16. izložba tradicijskih proizvoda "Jesen u Lici"

Jesen u Lici je tradicijska manifestacija koja se održava u Gospiću, prvog vikenda u listopadu. Ovogodišnja 16.-a po redu „Jesen u Lici“ održava se od 3.- 5. listopada od 10:00-19:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, a ulaz je slobodan.

U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji će imati prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu, ples ličkog kraja i nastupe kulturno-umjetničkih društava županije, ali i vidjeti izradu proizvoda od gline, bukare, tamburice, pletenje košari, predenje vune i sl.

Na "Jeseni u Lici" se predstavljaju proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeza, meda, sokova, vina, kolača, sira i dr.), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja.

300-tinjak izlagača izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti.
Na Izložbi sudjeluju i izlagači iz svih dijelova Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Izložbaje prerasla u veliku manifestaciju prepoznatu izvan granica Županije, te od 2004. godine "Jesen u Lici" ima i međunarodni karakter, obzirom na prisustvo izlagača iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Jesen u Lici je prekrasna… prepuna boja, plodova, mirisa i zvukova koji se moraju doživjeti svim Vašim osjetilima…

Budite i Vi dio ovog veličanstvenog događanja….

Dođite i pogledajte, osluhnite i kušajte!

JESEN U LICI ČEKA NA VAS!

 

Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je dolazak vlakom 04. i 05. rujna po slijedećem voznom redu:

Polazak ZAGREB - 06:39  Dolazak GOSPIĆ      11:15

Povratak GOSPIĆ - 18:00 Dolazak ZAGREB     22:24

Cijena karata za vlak:
- 90,00 kn odrasli
- 80,00 kn umirovljenici
- 75,00 kn djeca 6-12 godina,
- besplatan prijevoz za djecu do 6 godina

Prijevoz od kolodvora u Gospiću do Trga S. Radića, gdje se održava manifestacija osiguran je od strane organizatora. Za posjetitelje koji dolaze vlakom Zagreba, organizirani su posjeti „Memorijalnom centru Nikola Tesla“ u Smiljanu, te Pećinskom parku "Grabovača" u Perušiću.