10. Bundevijada, izložba starih obrta i zanata

Bundeva

Vrbovsko, 13. listopada 2014. - Desetim izdanjem "Bundevijada u Vrbovskom" prošlog vikenda potvrđuje da se, osim ponudom jela od bundeve, afirmirala i kao manifestacija uspješne turističke promocije brojnih autohtonih proizvoda i običaja Gorskog kotara te susjednih područja.

Proslava desete obljetnice nije mogla bez prisjećanja na prvu pa je u uvodnoj riječi voditeljica programa Slavica Kljaić podsjetila kako je 2005. godine priredba osmišljena na temelju ideje Ganija Ramadanija od prvotne degustacije jela od bundeve, koja je trajala tek nekoliko sati, prerasla u respektabilnu dvodnevnu promociju svih tradicijskih i za turizam značajnih posebnosti Gorskog kotara.

Na svojim štandovima izlagači, brojna  obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mali obrti i zanati, udruge, društva i školske zadruge posjetiteljima su ponudili raznovrsnu paletu domaćih proizvoda, autohtone hrane, suvenira i rukotvorina. Uz njih program ove dvodnevne manifestacije plesom i glazbom ispunili su i izvođači domaća i gostujuća kulturno-umjetnička društva predstavljajući folklornu tradiciju, narodne plesove i običaje svojih krajeva.