Dugopolje

U petak 19. srpnja s početkom u 21 sat na Trgu domovinske zahvalnosti u Dugopolju održat će se jubilarni 10. Međunarodni folklorni susreti ”Ljepota u kamenu kamenitom”.

Ovi folklorni susreti već se 9 godina održavaju u srpnju mjesecu u Dugopolju u organizaciji KUD-a ”Pleter” iz Dugopolja u suradnji s KUD-om ”Branimir 888” iz Muća i KUD-om ”Ante Zaninović” iz Kaštel Kambelovca. Na dugopoljskoj ljetnoj folklornoj sceni tijekom proteklih 10 godina predstavila su se, pored 20-tak hrvatskih folklornih skupina i mnogobrojne folklorne skupine iz: Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Kanade, Rusije. Na ovim jubilarnim 10.

Međunarodnim folklornim susretima KUD “Pleter” iz Dugopolja ulazi u jubilarnu 15. godišnjicu svog djelovanja koju će proslaviti brojnim nastupima i kulturnim događajima tijekom godine. Uz domaći KUD ”Pleter” i HKUD ”Donja Rama” i KUD ”Hrvatska sloga” iz Rame u susjednoj nam Bosni i Hercegovini posjetitelji ”Ljepote u kamenu” imat će priliku čuti i vidjeti tradicionalne pjesme i plesove kulturnih društava ”Vrtek” iz Opave u Češkoj i ”Itxas-Alde” iz španjolske Baskije.

Pokrovitelj ove manifestacije je općina Dugopolje i Splitsko-dalmatinska županija, a suorganizator je Turistička zajednica općine Dugopolje. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.