branitelji

JEDINSTVEN PIJETET ŽRTVI VUKOVARA

Mandarića momci iz Ciste Velike, sve redom veliki hrvatski domoljubi u Cisti Velikoj, zaselak Mandarići na jedinstven način odali dužnu poštu žrtvama Vukovara. Vatrom koja se pali kombinacijom pepela i lož ulja na cijelom su brdu ispisali vatrenim kuglama VUKOVAR.

Prvi put su ovaj jedinstveni i veličanstveni čin MANDARIĆA MOMCI napravili za Badnju večer 2013 i na 23. obljetnicu stradanja Vukovara.

U Cisti Velikoj se vjekovima gaji stari napjev GANGE koju je u zadnjih nekoliko godina ponovno oživio Frane Rojnica uz već popularnu Gangu i bukaru

Nudimo Vam i nekoliko stihova (napjeva) gange u kojoj su opjevali Vukovar.


Vukovaru, u srcu te nosim,
spomeniče, tobom se ponosim!
Živi spomen naroda si svoga,
pravi primjer roda junačkoga!
Svaka kaplja zakletva je tajna,
svaka žrtva jedna zvijezda sjajna!
Živi vječno grade-spomeniče,
slava tebi, hrvatski vojniče!
N.J.K.

Nastup KUD-ova u Gornjem Karinu

Uoči Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i dana Hrvatskih branitelja, te pobjedničke VRO Oluja i dana osnivanja Kulturno umjetničkog društva Ruža Hrvatska. Dan kada tugujemo za svim palima u obrani naše domovine od Četničkog agresora, ali i dan koji slavimo kao čistu i pravednu pobjedu, kojoj u čast pjevamo i plešemo.

Jer svi pali za našu neovisnu Državu HRVATSKU - S NAMA SU!

 

Foto: Augustin Ago Kujundžić

Polaganjem vijenaca na spomen obilježje na Topani, odriješenjem za sve poginule branitelje te svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Franje, danas je obilježena 23.godišnjica osnutka 115. brigade HV. Nakon mise u crkvi sv. Franje i obilaska spomen obilježja, na domjenku su slavljenike i goste pozdravili; predsjednik udruge 115. brigade Mario Kujundžić i general HV Slaven Zdilar.

115.brigada HV Imotski

Pozivamo sve pripadnike da se pridruže na proslavu 23. obljetnice osnutka 115.brigade HV Imotski - 29.07.2014.godine.(utorak)

Program proslave:

09:30 h - polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule i umrle branitelje na Spomen- obilježju Hrvatskih mučenika na "Topani" – Imotski

10:30 h - sveta Misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje služiti će se u Crkvi sv. Frane u Imotskom

12:00 h – okupljanje pripadnika i uzvanika ispred bivše vojarne na Kamen Mostu uz prigodni program i domjenak .