Poziv: "Uz gangu i bukaru"

Dragi Prijatelju,

„Klub Ciste Velike i prijatelja i UHBDDR-ogranak Cista Velika“ organiziraju od 1-8 kolovoza 2010. godine (nedjelja- nedjelja)
radionicu "dokumentaraca" na temu naše kulture, večernje projekcije i Festival glazbe.

"Mala vizualna povijest Ciste Velike", je poklon prijateljima, turistima i lokalnoj zajednici. Napraviti ćemo povijest identiteta naše zajednice, i pokazati je večernjim projekcijama u sklopu ljetnoga kina.

Već tri (3) ! godine zaredom organiziramo predstavljanje kulture u mjestu, književne večeri, kazališne predstave, koncerte popularne i ozbiljne glazbe, predavanja, za koje je naša zajednica pokazala interes.

Ove godine udruga građana Klub Ciste Velike i prijatelja i UHBDDR – Ogranak Cista Velika, organiziraju filmske večeri, ljetno kino (projekcije dokumentarnih i igranih filmova) i audiovizualnu radionicu, za što je dobila široku potporu i od lokalne zajednice i od znanstvenih institucija. Sva dosadašnja događanja su bila iznimno posječena, a na završnim večerima ovogodišnjeg festivala očekujemo preko 1000 posjetitelja.

Program će upotpuniti i tradicijske igre (drvene balote, kamena s ramena, i sl.). Jedna će večer biti posvećena multimedijalnom spektaklu 'Uz tradicijska glazbala Hrvatske', gdje ce poznati svirači tradicijskih instrumenata (gajdi, dipli, gusla, tambure samica, dvojnica, jedinki, duda) i izvođači gangi, održati cjelovečernji koncert koji ce biti popraćen ambijentalnim projekcijama i osvjetljenjem. U nastupu će sudjelovati svirači iz okolice i svih krajeva Hrvatske.
Ističemo nastup solista na tradicijskim glazbalima u ansamblu 'Lado', Hrvatskog gajdaškog orkestara, osnivača i voditelja Stjepana Večkovića.

Cijeli događaj će biti emitiran putem Interneta a i postavljanjem isječaka događanja na www.uz-gangu-i-bukaru.com izrađen popratni DVD-a koji ce se distribuirati posjetiteljima. Prati nas više radio postaja i Hrvatska televizija.
Cijelo događanje održavati će se na vrlo atraktivnoj lokaciji na otvorenom, koja svojim prirodnim amfiteatarskim oblikom posjetiteljima pruža izniman audiovizualni ugođaj, a koja uključuje i lokalitete spomenika kulture (stećci, te bunar u samom središtu).

Molimo da financijski pomognete ovaj izniman događaj, jedinstven u Hrvatskoj. Toplo Vas pozivamo da nam se pridružite. Festival je usmjeren ka valorizaciji lokalne i tradicijske kulture, prezentaciji i popularizaciji tradicijskih glazbala, ali i osmišljavanju načina prezentacije hrvatske kulture u turističke svrhe i stvaranju jasne slike hrvatske tradicije unutar europskog identiteta.
Logo Vašeg poduzeća biti će jasno istaknut na vidljivom mjestu na samom lokalitetu, biti ce prikazan tijekom projekcije na velikom platnu (uz vaš promotivni materijal) i biti će uvršten u listu sponzora.

Radujemo se skorom odgovoru i budućoj suradnji. Za sva pitanja i dodatne informacije obratite se na klubcistevelike@gmail.com ili na broj telefona 098 236 237. Uplate možete izvršiti na žiro-račun 2360000-1101888516.
Molimo pridružite se časnom popisu donatora.
Budite i vi u nizu već potvrđenih pokrovitelja naše manifestacije.

Unaprijed zahvaljujemo,
Predsjednik Kluba
Frano Rojnica

PrilogVeličina
PDF icon Pozivnica0 bajtova
PDF icon Poziv i program - tekst0 bajtova