Poziv i molba "Klub Ciste Velike i prijatelja" iz Zagreba

Udruga građana Klub Ciste Velike i prijatelja i UHBDDR – Ogranak Cista Velika, organiziraju u kolovozu ove godine program pod nazivom "Mala vizualna povijest Ciste Velike", čiji je osnovni cilj spojiti interese prema filmskoj i audiovizualnoj umjetnosti i promovirati je u lokalnoj zajednici, osmisliti načine korištenja audiovizualnog istraživanja u smjeru stvaranja male povijesti identiteta jedne zajednice, te je prezentirati široj javnosti putem večernjih projekcija filmova u sklopu ljetnoga kina.Već tri godine zaredom postoji organizirani oblik prezentacije kulture u samom mjestu, koji je uključivao književne večeri, kazališne predstave, koncerte popularne i ozbiljne glazbe, predavanja, za koje je lokalna zajednica pokazala izniman interes i koje su služile kao oblik ostvarivanja zajedništva u zajednici koja u poslijeratnom razdoblju ponovo osmišljava svoju kulturnu svakodnevnicu.
Slijedom toga, ove godine udruga građana Klub Ciste Velike i prijatelja i UHBDDR – Ogranak Cista Velika, organiziraju filmske večeri, ljetno kino (projekcije dokumentarnih i igranih filmova) i audiovizualnu radionicu, za što je dobila široku potporu i od lokalne zajednice i od znanstvenih institucija. Sva dosadašnja događanja su bila iznimno posjećena, a na završnim večerima ovogodišnjeg festivala očekujemo preko 1000 posjetitelja.
Osim navedenih događanja, zadnji dan će program upotpuniti i tradicijske igre (drvene balote, kamena s ramena, i sl.), a večer će biti posvećena multimedijalnom spektaklu 'Uz tradicijska glazbala Hrvatske', gdje će poznati svirači tradicijskih instrumenata (gajdi, dipli, gusla, tambure samica, dvojnica, jedinki, duda) i izvođači gangi, održati cjelovečernji koncert koji će biti popraćen ambijentalnim projekcijama i osvjetljenjem.
U nastupu će sudjelovati svirači iz okolice i svih krajeva Hrvatske, a želimo posebno istaknuti i nastup solista na tradicijskim glazbalima u ansamblu 'Lado', Hrvatskog gajdaškog orkestara, osnivača i voditelja Stjepana Večkovića.
Postoji mogućnost emitiranja cijelog događanja putem Interneta kao i postavljanja isječaka događanja na www.youtube.com, te izrada popratnog DVD-a na licu mjesta koji bi se distribuirao posjetiteljima.
Cijelo događanje održavati će se na vrlo atraktivnoj lokaciji na otvorenom, koja svojim prirodnim amfiteatarskim oblikom posjetiteljima pruža izniman audiovizualni ugođaj, a koja uključuje i lokalitete spomenika kulture (stečci, te bunar u samom središtu).
Molimo da, u skladu s Vašim mogućnostima, financijski pomognete ovaj izniman događaj, za sada jedinstven na području Hrvatske, te Vas ovim putem toplo pozivamo da nam se pridružite. Festival je usmjeren ka valorizaciji lokalne i tradicijske kulture, prezentaciji i popularizaciji tradicijskih glazbala, ali i osmišljavanju načina prezentacije hrvatske kulture u turističke svrhe i stvaranju jasne slike hrvatske tradicije unutar europskog identiteta.
Logo Vašeg poduzeća biti će jasno istaknut na vidljivom mjestu na samom lokalitetu, biti će prikazan tijekom projekcije na velikom platnu (uz vaš promotivni materijal), a ukoliko bude izrađen i popratni DVD, biti će uvršten u listu sponzora.
Radujemo se skorom odgovoru i budućoj suradnji. Za sva pitanja i dodatne informacije obratite se na klubcistevelike@gmail.com Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili na broj telefona 098 236 237. Uplate možete izvršiti na žiro-račun 2360000-1101888516.
Unaprijed zahvaljujemo,

Predsjednik Kluba Frano Rojnica

PrilogVeličina
PDF icon poziv_i_program_2010.pdf0 bajtova