Nadmetanje u pjevanju gange

Nadmetanje u pjevanju gange na danima "Uz gangu i bukaru" u Cisti Velikoj na lokalitetu Zadužbina, u subotu, 7. kolovoza 2010. godine u 20.30 sati.
Pozivaju se ženske i muške klape grupe gangašica/gangaša da se prijave na nadmetanje.
Dužina pjevanja gange na nadmetanju ovisit će o broju prijavljenih grupa.Prijave se predaju u subotu, 7. kolovoza 2010. godine do 19.30 sati na licu mjesta (lokalitet Zadužbina, u Cisti Velikoj) ili od trenutka objave do petka, 6. kolovoza 2010. godine do 24.00 sati Frani Rojnici na broj mobilnog telefona (zvanjem ili SMS-om) 098/236-237, odnosno na e-mail adresu klubcistevelike@gmail.com.Nagrade se dodjeljuju u ženskoj i muškoj kategoriji. O nagradama odlučuje stručni žiri (predsjednik mr.sc Joško Ćaleta, etnomuzikolog).
U svakoj kategoriji dodjeljuje se prva, druga i treća nagrada.
Prva nagrada je prušut i velika bukara
Druga nagrada kolut sira i srednja bukara
Treća nagrada je mala bukara

Svake večeri od 1. do 6. kolovoza 2010 u vremenu izvan rednovnog programa pozivamo gangašice i gangaše, bez obzira na prijavu i nadmetanje, da pjevanjem gangi putem razglasa isrobaju akustičnost prostora.
Poziv vrijedi i za pjevače drugih oblika narodnog pjevanja, svirače narodnih glazbala, narodne zdravičare, odnosno folklorna društva i neformalne skupine koje njeguju folklornu glazbenu i plesnu baštinu svojeg zavičaja.