IMOTA U LISINSKOM: Imoćana nema puno, već je svijet…

Nas Imoćana nema puno, nego je svijet mali!- rekao je Mate Maras u svom pozdravnom govoru i nije pogriješio. Lisinski je bio premali u utorak navečer za sve Imoćane i njihove prijatelje koji su došli podržati akciju „Humanitarna večer za Imotsko rodilište - Imota u Lisinskom!“

U Lisinskom su Imoćani predstavili sve najbolje što imaju pa su se mnogi zapitali da li je itko ostao u Imotskom. Program je vodio najljepša Hrvatica iz 2008. Josipa Kusić i Sinjanin Denis Šabić, a posjetitelji su uživali u bogatom kulturno umjetničkom programu.

Žive jaslice iz Prološca, gangaši iz Ričica, KUD Dikovača, KUD Vinjani, KUD Novae iz Runovića, KUD Bakove svečanosti, Mate matišić, braća Đuzel, mandolinski orkestar „Mandolina Imota“, klapa Neviste, oplemenili su Lisinski pjesmom, plesom, gangom. Sjetili su se Imoćani i svog velikog pjesnika, političara i govornika Vlade Gotovca. Za imotsko rodilište su pjevali Kristali, Dalmatino, Ivanka Luetić, Ante Cash, Feminem i Marko Perković Thompson, a sve uz pratnju dr. Maria Kukavice i njegovog banda.

- Dva i pol sata programa i još im malo, - čuli su se komentari kolega novinara, jer nakon programa nitko nije otišao kući. U foajeu koncertne dvorane Vatroslav Lisinski program se nastavio uz domaće delicije Imotske krajine i nitko nije otišao kući gladan i žedan. Imota je bila u Lisinskom, a u Lisinskom su bili i mnogi poznati Imoćani, no najviše pozornosti ove godine je izazvala Neda Ukraden koja nije nastupala, ali je došla podržati humanitarnu akciju za rodilište jer je i sama rođena u Imotskom.

Zahvaljujući sponzorima, donatorima, a ponajprije posjetiteljima koji su do zadnjeg mjesta ispunili dvoranu humanitarni cilj, je postignut. Imoćani su zajedničkim snaga skupili sredstva da pomognu i potaknu obnovu i otvaranje rodilišta u Imotskom, a da ne misle samo na svoj rodni kraj pokazao je organizacijski odbor koji je odlučio dio sredstava donirati Centru za rehabilitaciju Zagreb, podružnica Sloboština.

Na kraju ove predivne večeri članovi organizacijskog odbora su već počeli razgovarati o Imoti u Lisinskom 2011, te su u glas poručili: „Dragi Imoćani vidimo se i iduće godine na istom mjestu, u Imoti u Lisinskom!“

-> Fotogalerija

Tekst: Mario Čužić