Arhiva sadržaja - Srpanj 28, 2012

Sinoć su u Tijarici svečano otvorene 9. po redu manifestacije 'Dani komina, pure i bronzina'. Uz mimohod Gradske glazbe Trilj, Triljskih mažoretkinja i folklornih skupina manifestaciju je otvorio dožupan Splitsko-Dalmatinske Luka Brčić i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić zajedniči paleći vatru na kominu.

Tijaričani i njihovi gosti uživali su u etno-izložbi Marinka Poljaka te u komediji 'Prosidba', koju su izvesti članovi Dramske udruge Košute.

Centralni događaj manifestacije bit će danas od 18 sati, kada će se održati pripremanje i degustacija starih jela na kominu – pečenje kruha ispod peke, kuhanje pure, raštike, juhe od pivca, pečenje uštipaka, privrta, metenje mlijeka i pravljenje masla.

Potom će se održati svečani mimohod i nastup folklornih skupina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: HKUD 'Kočerin' iz Kočerina, HKUD 'Sitan tanac' iz Šuice, HKUD 'Sveti Ivan Krstitelj' iz Ružića, KUD 'Krenica' iz Gale, KUD 'Ruža Hrvatska' iz Karina Gornjeg, KUD 'Tijara' iz Tijarice, Pjevači KUD-a Dicmo, Udruga pjevača-gangaša župe Radobilje Katuni-Kreševo, te ženska klapa 'Košute'.

Posjetitelji će također moći uživati u modnoj reviji u etno stilu, otočke kreatorice Branke Marinović.

U večernjim satima Tijaričane i njihove goste zabavljat će Jasmin Stavros.

Rubrika: