Arhiva sadržaja - Srpanj 2012

Srpanj 29

Vrgorac/Žlibina, 28. srpnja 2012. - U mjestu Žlibina mjestu na samoj granici između vrgorske i imotske krajine organiziran je po treći put festival gange u Žlibini. Sudjelovao je veći broj gangaša i gangašica, diplara i guslara iz Imotske krajine i susjedne Hercegovine.

 

 

 

Rubrika: 

U organizaciji udruge "Žabarska večer“ iz Zmijavaca održana je 6. "Žabarska večer" na Progonu u Zmijavcima.
Za razliku od brojnih mjesta Imotske krajine u kojima se kroz posljednjih nekoliko godina organiziraju ribarske noći, mještani Zmijavaca otišli su korak dalje te su organizirali Žabarsku večer.
Na meniju su među brojnim jelima prije svega bile žabe, ali i još neka jela iznenađenja za posjetitelje.
Posjećenost je bila dobra, prema procjeni domaćina oko 5000 gostiju je posjetilo Progon, te uživalo u delicijama.
Uzavrelu atmosferu u ionako vrućoj noći održavao je splitski sastav "Totem band".

Rubrika: 

Jučer je u Tijarici po deveti put održana manifestacija "Dani komina, pure i bronzina" uz nezaobilazan kulturno-umjetniči izražaj kroz pjesmu i ples.

U ime domaćina nazočne je pozdravila Predsjednica organizacijskog odbora, gđa Ana Bravić, a nazočili su folklornie skupine iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je zabilježeno nešto više od 3000 posjetitelja.

Nastupili su HKUD 'Kočerin' iz Kočerina, HKUD 'Sitan tanac' iz Šuice, HKUD 'Sveti Ivan Krstitelj' iz Ružića, KUD 'Krenica' iz Gale, KUD 'Ruža Hrvatska' iz Karina Gornjeg, KUD 'Tijara' iz Tijarice, Pjevači KUD-a Dicmo, Udruga pjevača-gangaša župe Radobilje Katuni-Kreševo, koji su oduševili posjetitelje i izmamili gromoglasan pljesak.

Pored nastupa KUD-ova, bila je mini modna revija u etno stilu što su nosili cure i moci, žene i muškarci tijaričkog kraja modne kreatorice Branke Marinović jedne od rijetkih krojačica u Cetinskoj krajini koja je nadarena i emotivno vezana uz očuvanje baštine svoga kraja.

Sve je završilo spektakularnim vatrometom, a u zabavnom dijelu nastupio je Jasmin Stavros koji je zabavio staro i mlado do sitnih jutarnji sati, te poručio s bine da mu je prvi put u ovom malom mjestu i da je oduševljen s prijemom, te degustacijom domaćih delicija.

Medijski popratio Braniteljski portal gdje možete vidjeti cijelu fotogaleriju.

Rubrika: 

Stranice