Arhiva sadržaja - Lipanj 16, 2012

Poštovani,

već šestu godinu zaredom Klub Ciste Velike i prijatelja ostvaruje izuzetno uspješnu suradnju sa UHBDDR na programu festivala koji se svake godine održava u Cisti Velikoj. I ove godine, 2012, planiramo sličan program koji bi bio vezan uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

Do sada je festival uključivao manifestaciju „Uz gangu i bukaru“, koji je bio usmjeren na revitalizaciju i revalorizaciju hrvatske tradicijske kulture i tradicijskog načina životu, uz nastupe pjevača tradicijskih oblika pjevanja (gange, rere, ojkalice), svirača tradicijskih instrumenata, nastupa lokalnih amaterskih kazališnih družina koje su predstavljale načine 'na koji se nekad živjelo', pjesničkih i književnih večeri regionalnih književnika, radionice snimanja na temu etnografske baštine Hrvatske, itd.

Svake godine su u zaključnu večer festivala bili uključeni i branitelji, koji su preko Braniteljskog portala cijelu manifestaciju uživo prenosili na internetu, te sudjelovali u samom programu kao sudionici. Time smo omogućili značajnu turističku promociju Dalmacije i cijele regije, ne samo regionalno, već i, putem interneta, u cijelome svijetu.