Arhiva sadržaja - Ožujak 4, 2012

I ove godine se nastavlja duga tradicija organiziranog natjecanja u amaterskom pjevanju, pjevača amatera pod nazivom Prvi glas Imotske krajine. Istoimena udruga u subotu 3. ožujka u maloj dvorani POU Imotski, organizirala audiciju za odabir mladih pjevača.

Na audiciju su se mogli prijaviti svi oni koji su dobne starosti od 1. do 8. razreda OŠ s područja su Imotske krajine ili ako su rodom iz imotskog kraja a s boravkom negdje drugdje.

Rubrika: 

Kroz radionicu "Mala vizualna povijest Ciste Velike" pogledajte uratke na temu: "Male priče iz Ciste Velike" koja će biti emitirana TV Plus u emisiji "Drobilica".

Video zapisi su nastali kroz "Školu etnografskog video snimanja i montaže" u Cisti Velikoj 2010. godine, koju su vodili etnolog dr. sc Tanja Bukovčan i mr.sc Aleksej Gotthardi-Pavlovsky.

"Male priče iz Ciste Velike" biti će emitirane od ponedjeljka 5. ožujka 2012. na TV Plus u četiri dijela gdje će od strane gostiju emisije biti komentiran.
 

 

 

Zagreb, 4. ožujka 2012. - U nizu emisija promocije kulturnih i narodnih običaja gostovali smo u eteru Hrvatskog radija 2. programa, u emisiji "Krupni megaherz".

Još jednom smo pozvali na prisustvovanje festivalu "Uz gangu i bukaru" koji je podijeljen u kategorije: ganga, rera, ojkavica i bećarac, u kojima se natjecatelji "nadgangavaju" te kategorije u kojima natjecatelji nastupaju s tradicijskim instrumentima.

Poslušajte dio emisije "Krupni Megahertz" urednice i voditeljice Monike Lelas.


Emitirano, 4. ožujka 2012.