Arhiva sadržaja - Ožujak 13, 2012

Registar kulturnih dobara RH*, koji će javnosti omogućiti da u svakom trenutku može vidjeti na koji su način i u kojem stupnju zaštićena i registrirana hrvatska kulturna dobra, predstavljen je danas u Zagrebu.

Registar je posljedica rada koji traje više od stotinu godina, istaknula je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Rad na njemu, podsjetila je, traje još od početka 20. stoljeća kada su se počela katalogizirati i popisivati kulturna dobra.

Rubrika: 

Dodjela književne nagrade Društva hrvatskih književnika 'Tin Ujević' i sedmodnevna kulturno-književna manifestacija 'S Tinom u Vrgorcu' ove godine će se održati pod dirigentskom palicom novog umjetničkog direktora Tinovih dana, Milana Štrljića

Bivši intendant HNK Split i poznati glumac na mjestu umjetničkog direktora programa zamijenio je dosadašnjeg art direktora Gorana Matovića. Književna manifestacija u spomen najvećeg hrvatskog pjesnika ove godine će se održati od 29. lipnja do 5. srpnja u Tinovu rodnom gradu, Vrgorcu.

U programu koji je osmislio Štrljić sudjelovat će čitav niz pjesnika i glumaca, nastupit će Tamburaški orkestar HRT-a, umjetničke akademije iz Splita, Osijeka i Zagreba te će biti prikazani nagrađeni filmovi s filmskog festivala u Puli. Zadnjeg dana književne manifestacije, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, bit će uručena nagrada 'Tin Ujević' koju DHK dodjeljuje za najbolju zbirku poezije u protekloj godini.

Rubrika: