Arhiva sadržaja - Veljača 3, 2012

Ličani su svoje prelo sa sela i iz sjećanja premjestili u grad Gospić i na pozornicu. Izvode ga kao scenski prikaz s pošalicama, pjevanjem i plesanjem za svoje sugrađane svake zime u Pučkom učilištu.

Kako se prelo nekada, što je bilo najljepše i najvažnije na prelu, ispričat će izvođači i kazivači, prelci i prelje, dočaravajući ugođaj nekadašnjih zimskih večeri u snijegom okovanoj Lici.

Rubrika: 

ZAGREB, 3. veljače 2012. - Klub Ciste Velike i prijatelja poziva pjevačke skupine da se prijave za nastup na festivalu "Uz gangu i bukaru", koji će se održati 11. kolovoza 2012. u Cisti Velikoj, na lokalitetu Zadužbina, priopćio je organizator.

U pozivu se navodi kako je u prijavi obavezno navesti naziv skupine izvođača, broj članova i njihova imena, mjesto iz kojega dolaze te kategoriju u kojoj će izvođači nastupati.

Klub Ciste Velike podsjeća kako je program festivala podijeljen u kategorije: ganga, rera, ojkavica i bećarac, u kojima se natjecatelji "nadgangavaju" te kategorije u kojima natjecatelji nastupaju s tradicijskim instrumentima i ostalom.

Organizator ističe kako u posebnu kategoriju spadaju izvođači mlađi od 25 godina pa u pozivu napominje kako je uz ostale podatke potrebno navesti je li skupina pjevača mlađa ili starija od 25 godina.

Prijave se mogu slati elektronskom poštom na adresu kontakt@uz-gangu-i-bukaru.com do 1. svibnja.

Festival u Cisti Velikoj "Uz gangu i bukaru" održava se šesti put.