Arhiva sadržaja - Veljača 1, 2012

Cista Velika, 1. veljače 2012. - U Dalmatinsku zagoru stigao je dugo iščekivani snijeg popraćen burom i kišom. U svim se krajevima polako stvara bijeli pokrivač dok se uvjeti na cesti pogoršavaju. Imotski i okolicu obilježava gust snijeg, te puše jaka bura koja dodatno otežava uvjete na cesti. Sljedećih se dana očekuje stvaranje snježnog pokrivača u visini od 10 do 30 centimetara što će posebno razveseliti one najmlađe. Za sve koji su primorani napustiti svoje domove preporuča se više slojeva odjeće te zimska oprema na automobilima. Oni koji nisu zaštitili svoje vodomjere neka to učine jer se očekuje da će se temperature spustiti čak i preko – 15 C, pa bi moglo doći do problema u opskrbi vodom ali i materijalnom štetom.
Rubrika: 

Split, (IKA) - U franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobromu, u utorak 31. siječnja predstavljeno je knjižno izdanje muzikološkoga blaga pjevane baštine Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja. Kako je iz sadržaja vidljivo, građa je suvremenim muzikološkim metodama obrade glazbenoga materijala metodološki posložena načelom analize tekstovnih posebnosti uz opis melodijskih oblika. Zapravo, riječ je o glazbenom nizu koji je rezultat istraživanja glazbenih historičara i crkvenih glazbenika, koji su napjeve zabilježili, snimili, transkribirali, spašavajući tako pjevanu tradicijsku crkvenu baštinu od zaborava. Redoslijed napjeva, prema sadržaju i namjeni njihovih tekstova, podijeljen je u petnaest poglavlja koji donose dragocjene informacije o analitičko-glazbenom sadržaju, kazivačima i zapisivačima.
Rubrika: 

Ministrica kulture prof. dr. sc. Andrea Zlatar Violić je naglasila da kulturu moramo sebi učiniti prepoznatljivom, te da ona nije određena za samo neke segmente društva, već da treba biti dostupna svima, gostujući u emisiji "In medias res" "Kultura je opće dobro i zajednički interes svih. Svatko tko ujutro kad se probudi i stane na ulicu stao je na jedan komad baštine.", rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, gostujući u emisiji "In medias res" Hrvatske televizije. Ministrica je naglasila da kulturu moramo sebi učiniti prepoznatljivom, te da ona nije određena za samo neke segmente društva, već da treba biti dostupna svima.
Rubrika: