Arhiva sadržaja - Prosinac 7, 2012

Ovih dana u Prološcu je počelo snimanje filma „Zora iznad ponora“ kojeg spremaju mladi iz udruge KUM.

Film je dio projekta  kojeg podržava Ministarstvo zdravlja, a snima se po knjizi Nade Matović, autorice nekoliko knjiga koje se bave problemima ovisnosti i nasilničkog ponašanja među mladima. Uloge u filmu tumače redom mladi proložani; Tea Leko, Tino Đuka, Nikola Grbavac, Mate Bilić, Josipa Bajić, Mariana Maršić, Lorena Grabovac, Ana Petričević te Ivona i Vinka Bajić.

Režiseri filma su Hrvoje i Toni Garac uz asistenciju Marijana Grbavaca Mirića, a snimatelj je Vedran Raos. Prvi dio snimanja se održao u kući Ivice Matića – Đele kojem se iz Udruge srdačno zahvaljuju.

Rubrika: 

Kako bi se tradicija Živih jaslica nastavila i 13. godinu zaredom,  Proložani su se prihvatili posla, zasukali rukave i spustili u presušeno korito rijeke Suvaje. Za razliku od dosadašnjih godina, kada su stariji članovi HKUD-a Proložac organizirali predstavu mitskog rođenja Isusova i oduševljavali mještane i njihove goste iz cijele Dalmacije, ove godine odgovornost i čast preuzeli su njihovi mlađi kolege.

Tridesetak mladih entuzijasta s puno volje, truda i s velikim srcem svakodnevno rade u koritu pokraj starog mosta kako bi sve bilo spremno do Božića. Na press konferenciji koju su organizirali u Domu kulture u Prološcu, rekli su kako uživaju potporu starijih koji su im prepustili upravljačku palicu i organizaciju manifestacije.

Rubrika: 

ZAGREB, 7. prosinca 2012. (Hina) - Ministarstvo kulture objavilo je u Narodnim novinama poziv na javno nadmetanje za digitalno opremanje 28 nezavisnih kinodvorana i šest filmskih festivala u Republici Hrvatskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Digitalizacija nezavisnih kinoprikazivača dio je Strateškog plana od 2012. do 2014. Ministarstva kulture te HAVC-ova Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva od 2010. do 2014.

Rubrika: