Arhiva sadržaja - Prosinac 3, 2012

U samo prvom vikendu prikazivanja film je oduševio 9.949 gledatelja koji su smijehom ispunili kinodvorane diljem Hrvatske.

"Iznimno sam sretna i ponosna što je film 'Sonja i bik' ostvario ovakve rezultate otvaranja, posebno što ga je publika prepoznala. Zahvaljujem svima koji su podržali ovaj film i svima koji su doprinijeli njegovom stvaranju! Nadam da će 'Sonja i bik' naći svoj put do što većeg broja gledatelja i da će život ovog našeg filma u kinima biti lijep i dug", izjavila je redateljica filma Vlatka Vorkapić prilikom objave rezultata otvaranja filma.

'Sonja i bik' je komedija o dvoje mladih ljudi oprečnih svjetonazora i iz različitih sredina, čije se sudbine, uz pomoć jednog bika, isprepletu. Ante (Goran Bogdan) je Vlaj iz Dalmatinske zagore, sin organizatora borbi bikova i vješt prodavač osiguranja. Poznat je po svojoj moći uvjeravanja. Sonja (Judita Franković) je Zagrepčanka, zagrižena aktivistica u borbi za životinjska prava. Mladi su, lijepi i osebujnih karaktera. Sonju i Antu spojio je ni manje ni više nego bik Garonja, a na tom putu zaljubljivanja prošli su kroz niz neobičnih i komičnih situacija.

Oko centralnog para koji u svojoj romantičnokomičnoj igri ide malo naprijed-malo natrag, odvija se niz radnji u stilu urnebesne nepripitomljene satire na račun domaćih “žutih“ medija i važnih hrvatskih institucija poput Sabora.
Napokon hrvatska komedija koja „ima muda“ prikazati nas onakvima kakvi zaista i jesmo!

Debitantski film redateljice Vlatke Vorkapić Sonja i bik, na 59.Festivalu igranog filma u Puli osvojio je nagrade za najbolji scenarij, kostimografiju i glazbu.


Isječak iz filma

Rubrika: