Arhiva sadržaja - Prosinac 11, 2012

Pod okriljem udruge Pokrenimo Tijaricu već 5 godina djeluje KUD TIJARA koji je u tom vremenskom razdoblju zabilježio brojne nastupe. Unatoč problemima, prvenstveno financijske prirode do sada su zabilježili veliki broj nastupa. Osim višestrukog broja nastupa u Trilju, Sinju, Košutama i Cisti Velikoj, društvo je više puta nastupalo u Ivankovu kod Vinkovaca na manifestaciji „Sve se čaje okupiše“, zatim na „Večeri Sinjana“ u Zagrebu, smotrama foklora u Velikoj Gorici, Pakovu selu, Neoriću, Grebaštici kod Šibenika, Karinu Gornjem, Gali, Ružiću kod Drniša te u mjestima susjedne BIH; Ružićima, Šujici, Rakitnu, Širokom brijegu, Kočerinu i drugima.

Društvo je u dva navrata predstavljalo i Splitsko-dalmatinsku županiju na EKO-ETNO sajmu u Zagrebu, a najznačajniji nastup imalo je 2008. godine u na „Karnevalu kultura“ u Berlinu, gdje je, sudjelujući u povorci među više od milijun sudionika iz cijeloga svijeta, satima plesalo Cetinsko kolo u izravnom TV prijenosu njemačke televizije.

Društvo kao jedan od organizatora i izvođača, svake godine sudjeluje na već tradicionalnoj kulturno- gastronomskoj manifestaciji „Dani komina, pure i bronzina“ koja se idućeg ljeta održava po jubilarni, deseti put za redom, a ove će subote, 15. prosinca 2012. na poziv KUD-a BRANIMIR i njihove predsjednice gđe Ksenije Čirjak, nastupiti u Benkovcu na 6. Međužupanijskoj smotri folklora pod nazivom „U SUSRET BOŽIĆU“.

Rubrika: