Arhiva sadržaja - Listopad 8, 2012

Da Vrgoračka krajina ima što ponuditi gostima pokazala je i ovogodišnja  Biklijada, pučka fešta,  koja je  nastala u čast kozi i lozi  privukla je ispred OŠ „Vrgorac“ više od dvije i pol  tisuće  posjetitelja. No, nije samo plato ispred škole bio pun, cijeli Vrgorac je uživao u ovaj fešti, mladi i stari, izašli su na ulice i nazdravljali biklom, a pjesma se orila na svakom koraku.

Bikla je mješavina mladog vina i kozijeg mlijeka
, a po mnogima piće s afrodizijačkim svojstvima koji se u ovom kraju pije stoljećima. Turist ička zajednica grada Vrgorca  afirmirala ga prije 13 godina i od njega stvorila centralnu turističku manifestaciju, koja svake godine privlači sve više gostiju i pomalo prelazi domaće okvire. Poznati hrvatski putopisac i alpinist Stipe Božić, već drugu godina zaredom dolazi u rodni kraj za vrijeme Biklijade.

Rubrika: 

Gospić, 6./7. listopada 2012. - Jesen u Lici manifestacija je vrlo značajna za Ličko-senjsku županiju. Njome se prezentira identitet ovog kraja te sve ono što je prepoznatljivo i karakteristično za ovo podneblje i ljude koji žive u sprezi s prirodom.

Na Jeseni u Lici vidjelo se puno toga dobroga, kvalitetnog i tradicijskog na što se moramo ponositi.

1998. godine pokrenuta je i provedena prva izložba tradicijskih i poljoprivrednih proizvoda pod nazivom "Jesen u Lici" u Gospiću, u Ličko-senjskoj županiji.

Rubrika: