Arhiva sadržaja - Listopad 23, 2012

Koreanski reper PSY osvojio je svijet 'Gangnam Style', makar većina svjetske publike ne razumije tekst pjesme. U međuvremenu parodije PSYeva hita su postate popularne.
Sviđala se vama pjesma ili ne, Gangnam Style groznica se uvukla u baš svaki kut planete. Obrade, i ozbiljne i šaljive, nižu se iz dana u dan evo jedne obrade na temu gange.

 

Rubrika: 

Miroslav Zakarija (62) iz Vinjana Donjih kod Imotskog, tvrdi da ima najbolju rakiju na svijetu. Zove se Poskokuša, a glavni sastojci te rakije su domaća lozovača i u njoj pet- šest poskoka. Istina, živi nisu, ali su živi ubačeni  u rakiju.

„Govorite vi što god oćete, ali ja vam to tvrdim sa znanstvene strane.“ Ovako nam veli Miroslav, osebujan po mnogočemu, ali dobričina od čovjeka. „Uzima li  se zmijski otrov u normalnim količinama kao sastavni dio za mnoge likove i likarije? Je! Je li se rakija lozovača od pamtivika uzimala za likariju kada današnjih likova nije bilo nigdi na svitu? Je! Jesu li naši stari uzimali rakiju - oćeš za priladu, oćeš za masirat noge, oćeš za fibru? Jesu! E, sada ti je dovoljno malo promislit i vidit, kada se te dvi likarije stope u jednu, je li to priki lik? Je!“
Što nam ostade nego potvrditi Miroslavu, ali ga i pitati, otkuda mu ideja da baš on prvi pripravi posebnu rakiju i nazove je Poskokuša.

Rubrika: