Arhiva sadržaja - Siječanj 7, 2012

Već 3 mjeseca imotsko Modro jezero je bez vode, što Imoćane polako dovodi do panike. Ne pamti se da je Modro jezero ovoliko dugo bilo bez vode, pa se u gradu na gori već mjesecima gleda u nebo i iščekuje kiša, koja bi trebala aktivirati izvore i vodom napuniti jezero, čije je suho dno privuklo mnoge znatiželjnike i zaljubljenike u prirodne fenomene.
Nizak vodostaj bilježi se u svim rijekama i jezerima na imotskom području, pa je tako i Crveno jezero otkrilo mnoge špilje koje su godinama bile pod vodom.

Rubrika: 

Povodom šezdesetprve godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednika Skupštine Borisa Šprema dodjeljuje Veliku nagradu ULUPUH-a za životno djelo, Nagradu za najbolju izložbu u 2011. godini te Nagradu za najboljeg mladog umjetnika.
Upravni odbor i Umjetnički savjet ULUPUH-a donio je odluku da se: •    Nagrada za životno djelo dodijeli Marini Baričević; •    Godišnja nagrada za najbolju izložbu dodjeli izložbi „TOP 100 – suvremena hrvatska keramika“, Sarajevo (BIH); •    Nagrada za najboljeg mladog umjetnika dodijeli dizajnerskom dvojcu kuna zlatica  - Ani Kunej i Zlatki Salopek.

Pored dodjele nagrada uručiti će se ULUPUH-ovo godišnje priznanje za poseban doprinos ugledu udruge Davoru Klariću, za njegov iznimni angažman u udruzi.

Počasnim članovima ULUPUH-aove će se godine proglasiti fotograf Josip Klarica i scenograf Miljenko Sekulić.
Rubrika: