Zamolba za potporu festivala "Uz gangu i bukaru“ koji će se održati u Cisti Velikoj 11. kolovoza 2012.

Poštovani,

već šestu godinu zaredom Klub Ciste Velike i prijatelja ostvaruje izuzetno uspješnu suradnju sa UHBDDR na programu festivala koji se svake godine održava u Cisti Velikoj. I ove godine, 2012, planiramo sličan program koji bi bio vezan uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

Do sada je festival uključivao manifestaciju „Uz gangu i bukaru“, koji je bio usmjeren na revitalizaciju i revalorizaciju hrvatske tradicijske kulture i tradicijskog načina životu, uz nastupe pjevača tradicijskih oblika pjevanja (gange, rere, ojkalice), svirača tradicijskih instrumenata, nastupa lokalnih amaterskih kazališnih družina koje su predstavljale načine 'na koji se nekad živjelo', pjesničkih i književnih večeri regionalnih književnika, radionice snimanja na temu etnografske baštine Hrvatske, itd.

Svake godine su u zaključnu večer festivala bili uključeni i branitelji, koji su preko Braniteljskog portala cijelu manifestaciju uživo prenosili na internetu, te sudjelovali u samom programu kao sudionici. Time smo omogućili značajnu turističku promociju Dalmacije i cijele regije, ne samo regionalno, već i, putem interneta, u cijelome svijetu.

Ove godine festival „Uz gangu i bukaru“ će se ponovo održati u Cisti Velikoj, na povijesnom prostoru Zadužbina i biti vezan uz proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Festival će uključivati višednevnu slikarsku koloniju hrvatskih akademskih slikara koji će kistom ovjekovječiti ljepote Dalmatinske Zagore. U sklopu kolonije održati će se i mala likovna radionica koja će biti namijenjena svim zainteresiranima. Zadnja dva dana festivala održavati će se takmičenja u tradicijskim igrama i sportovima, dok će završna večer uključivati festival tradicijske glazbe, u kojem je posebni naglasak stavljen na sudjelovanje mladih pjevača i svirača tradicijske glazbe (do 25 godina starosti), koji su posebno i nagrađeni, čime osiguravamo nastavak tradicije u lokalnom, a budući da se radi o sada već vrlo posjećenoj manifestaciji, i širem regionalnom kontekstu.

Budući da se cijeli festival održava na otvorenom prostoru, u prirodnom ambijentu povijesnog lokaliteta Zadužbina, koji je oko 400m udaljen od najbliže infrastrukture (struje, vode, interneta, telefona), što je financijski i organizacijski vrlo teško održivo, potrebna su nam namjenska sredstva kojima bismo osigurali pribavljanje trajne opreme za infrastrukturu instalacija struje (osvjetljenje prilaza i prostora događanja), interneta (za direktan prijenos manifestacije) i vode u samome prostoru, te za samu organizaciju festivala i smještaj sudionika, čime bismo osigurali održavanje festivala i narednih godina.

U organizacijskom dijelu festivala sudjeluju redatelj Ivo Kuzmanić, HTV, Ivan Ivan, scenograf, HTV, scenarist i urednik mr.sc. Aleksej Gotthardi-Pavlovsky, HTV, voditeljica Lejdi Oreb, HTV, doc. dr.sc. Tanja Bukovčan, Filozofski fakultet u Zagrebu i drugi. Kao i proteklih godina, završna večer će se uživo prenositi preko Braniteljskog portala Knin.

Veselimo se vašem dolasku i nadamo nastavku uspješne suradnje uz Vašu usrdnu potporu. Klub Ciste Velike i prijatelja Zagreb, Desinićka 1, Zagreb Broj žiro-računa na koji se mogu vršiti uplate: Zagrebačka banka Zagreb žr.r.:2360000-1101888516

MB 2028174

Naše dosadašnje aktivnosti kao i planove za buduće možete pogledati na www.uz-gangu-i-bukaru.com

OIB 37394572990

S poštovanjem,

ZA KORISNIKA:

Frano Rojnica Klub Ciste Velike i prijatelja Zagreb

PrilogVeličina
Microsoft Office document icon Zamolba za potporu 2012..doc0 bajtova