U Cisti Velikoj uprizorena "Muka Isusova"

Cista Velika - U petak 11. travnja 2014. godine ispred crkve Sv. Jakova prisutni vjernici su na poseban i jedinstven način proživjeli Pasiju - muku Gospodina našega Isusa Krista.
Naime, fra Lukač, vikar Župe Sv. Ante iz Knina, doveo je sa sobom izvrsnu amatersku glumačku družinu koja je svojom predstavom snažno uzburkala emocije župljana.

Nastupajući na otvorenom i prohladnom vremenu glumci-amateri već su prvom scenom Isusove posljednje večere pokazali kako se radi o vrlo ozbiljno pripremljenom projektu kojeg se ne bi postidjele ni mnoge kazališne kuće.

Scenografija s efektnom rasvjetom i dobrim zvučnim efektima ostavila je publiku sat vremena, koliko je trajala predstava, gotovo bez daha. Isusov put od Judine izdaje do suočavanje s Kajfom kojeg je sjajno izveo sam fra Ivan, odlična gluma mladog Leona Božića u liku Jude te vrlo upečatljivi likovi iz svjetine, svima su ostavili nezaboran doživljaj Isusovih muka i večer za pamćenje.

Pojedine scene poput Judina vješanja i razapinjanja Isusa na križu bile su posebno uvjerljive i unatoč najavi, za neke su bile neočekivane i previše realistične.
Sve je provedeno po 45. put po redu i prema zamislima Ante Nadomira Tadića Šutre,  
inicijatora projekta fra Ivan Lukača koji su zahvalili domaćinu don Danijelu Guću na gostoprimstvu.
Predstavu je gledalo dvjestotinjak župljana koji su predstavu na kraju nagradili burnim pljeskom.

Foto: Jakov Ančić

Ostale forografije pogledajte na Facebook stranici Župe Sv. Antuna Padovanskog - Knin