Održan festival gange, rere, ojkalice i tradicijskih instrumenata

14. kolovoz 2011 – Jučer je u Cisti Velikoj na lokaliteu Zadužbina, po peti put za redom održava sada već tradicionalni 5. FESTIVAL GANGE, RERE, OJAKLICE I TRADICIJSKIH INSTURMENATA pod nazivom „UZ GANGU I BUKARU“.

Pored nastupa gangaša, reraša, guslara, diplara i kulturno-umjetničkih društva kako iz dalmatinske zagore tako iz susjedne nam Bosne i Hercegovine nastupivši u revijlnom nastupu nastupili su i najmlađi u natjecateljskom dijelu te su im nakon glasovanja stručnog žirija na čelu s Joškom Ćaletom uručene nagrade.

Dan prije u polufinalnom i večer uoči festivala održao se sportsko-natjecateljski turnir u  drvenim balotama, kamena s ramena i mali nogometa te su najbolji nagrađeni medaljama.

Nastup Maria Rucnera u zabavnom dijelu prije dodijele nagrada najuspješnijima oduševio je sve prisutne koji je po prvi puta izveo na violi svoje skladbe, a koje su u pripremi za njegov album.

Prije svečaog otvorenja festivala sveprisutne zabavljao je Boris Ćiro Gašparac sa svojim legendarnim pjesmama, te nakon dodjele nagrada u zabavnom dijelu s imitatorom Denisom Bašićem zabavio staro i mlado tako da se poruka "Ajmo ih čut i vidit" ostvarila očekivanja svih prisutnih.

Festival se održao u organizaciji Klub Ciste Velike i prijatelja iz Zagreba, na čelu s predsjednikom, gospodinom Franom Rojnicom, a u suradnji sa UHBDDR i ogrankom UHBDDR Cista Velika, Boćarskim klubom GRADINA i Mladima Ciste Velike koji se zahvalio u ime svih i zahvalio na sudjelovanju, te pozvao je sve prisutne da dođu i slijedeće godine 11. kolovoza 2012 na 6. festival uz gangu i bukaru.

Kako je bilo pogledajte FOTOGALERIJU >>